Wij stellen ons even voor...

Voorstellen

Wij zijn een tegelfabriek en hebben tot doel het behoud van en het onder de aandacht brengen van het Nederlandse en Friese cultuurgoed, wat betreft de 17e en 18e eeuwse wandtegels, ook wel “Friese witjes” genoemd.

Wij herproduceren 17e en 18e eeuwse wandtegels genaamd majolica, delfts blauw en het Friese witje op een authentieke, milieuvriendelijke wijze zonder zware metalen en gifstoffen.

Een hernieuwde weergave van de 17e en 18e eeuwse tegels die hier in Friesland en andere streken veelvuldig geproduceerd werden in die tijd.

Onze plateelschilders werken op authentieke wijze en schilderen 17e en 18e eeuwse taferelen op verschillende ondergrond kleurnuances van onze Friese witjes. Deze ondergrond kleuren zijn gereproduceerd naar voorbeelden van de oude tegels uit de 17e en 18e eeuw.

Wij leveren voornamelijk producten voor interieurs, de bouw, renovatie en restauratie. De Natuur is onze basis. Van klei, zand, vuur en regenwater tot eindproduct op een milieuvriendelijke en authentieke wijze. Een product waar we met passie aan werken.

Heeft u interesse, neem gerust contact met ons op.

17e eeuwse schilderij met veel symboliek

Een zoutschaaltje uit de 17de eeuw is op dezelfde wijze beschilderd en gebakken als de oude tegels.

Op onze witjes kunnen we ook een verscheidenheid aan voorstellingen schilderen.
Hieronder een viertal tegels met ambachten.

Stichting Friese Tegel

Vragen of interesse/opmerkingen:

E-mail: info@friesetegel.nl
Telefoon: 06-12607404

Stichting Friese Tegel

E-mail: info@friesetegel.nl
Telefoon: 06-4717 8703

 
2024 Friesetegel.nl
Website en vormgeving: