De magie van de 17e eeuwse wandtegels

Welkom bij Friesetegel.nl

Stap terug in de tijd en ontdek de bijzondere uitingen van de 17e eeuwse wandtegels, waarop het dagelijks leven tot uiting kwam. Waan je in de wereld van deze tegels, die een belangrijk deel van ons Nederlands cultuurgoed vormen en laat je meevoeren naar een tijdperk vol betekenis.

Lees verder over deze tijd

Het is ons gelukt!

Na 22 jaar ervaring en het ontwikkelen en produceren van alternatieven voor Hollandse 17e en 18e eeuwse witjes.
 
  • Electrisch gestookt
  • Geen giftige stoffen
  • Geen zware metalen (o.a. lood)
Naar ons inzicht het meest authentieke witje op dit moment in de markt en met marktcomforme prijzen. Zonder subsidie, onafhankelijk en zelfredzaam. Wij zijn een nieuwe weg ingeslagen!


  Meer info over onze witjes

Tegelbeleving

Verwonderd door de betekenisvolle voorstellingen, een symfonie van historie en mythologie, die met passie op de tegels tot leven komen. Deze beleving verbindt ons met deze culturele erfenis.

Laat u inspireren en meenemen door de verhalen verteld door mensen met kennis en passie. Op regelmatige basis worden nieuwe verhalen toegevoegd..


Laat u inspireren

Wij stellen ons voor...

Wij zijn een tegelfabriek en hebben tot doel het behoud van en het onder de aandacht brengen van het Nederlandse en Friese cultuurgoed, wat betreft de 17e en 18e eeuwse wandtegels, ook wel “Friese witjes” genoemd.

Wij herproduceren 17e en 18e eeuwse wandtegels genaamd majolica, delfts blauw en het Friese witje op een authentieke, milieuvriendelijke wijze zonder zware metalen en gifstoffen.

Een hernieuwde weergave van de 17e en 18e eeuwse tegels die hier in Friesland en andere streken veelvuldig geproduceerd werden in die tijd.


Lees verder

De kunst van het tegelmaken

De tegelbakkers en -schilders werden geïnspireerd door een combinatie van hun eigen waarnemingen en ervaringen, religieuze en mythologische verhalen, technieken van hun tijd en de rijke artistieke cultuur waarin ze werkten.

" Passie is onze drijfveer "


Waarmee wij u verder kunnen helpen:
Advies
Restauratiewerken
Renovatie
Verbouwing
Leveren van wandtegels (witjes 13x13cm)
Leveren van beschilderde tegels.
 

Stichting Friese Tegel

E-mail: info@friesetegel.nl
Telefoon: 06-4717 8703

 
2024 Friesetegel.nl
Website en vormgeving: