Annette Hoeben Friese Tegel Midlum Witjes
Welkom Even voorstellen Werkwijze Producten Projecten Contact
FrieseTegel.nl "Even voorstellen"
Even voorstellen

Mijn naam is Annette Hoeben.

Door mijn belangstelling voor "Oudhollandse witjes" ben ik in contact gekomen met Bob Brenkman, die gespecialiseerd is in het beschilderen van tegels en aardewerk. Hij was bereid zijn traditionele kennis over de receptuur, het vervaardigingproces, en zijn liefde voor het vak met mij te delen.

Dit heeft mij de mogelijkheid gegeven om het vak te leren en uiteindelijk een tegel te kunnen produceren met een uniek karakter en een exclusieve uitstraling.

Ik maak in mijn bedrijf gebruik van de ambachtelijke techniek zoals die al eeuwen toegepast word. Het hele proces is handmatig, de bereiding van de klei, het glazuur, zowel als het vormen van de tegel. Dit resulteert in een product met een geheel eigen handschrift in tegenstelling tot de anonieme tegel die fabrieksmatig geproduceerd word, en nauwelijks kennis van de maker vergt.

Ze worden toegepast in monumentale panden met klassieke interieurs, maar ook in een strak hedendaagse design komen ze absoluut tot hun recht. Mocht u belangstelling hebben, dan kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken.

Friese Tegel Midlum